MENTENANTA SITE WEB

Mentenanta site web este un alt domeniu relevant al Mentenantei IT.

Site-urile create pe platforme open source de tip WordPress sau Joomla sau Prestashop se actualizeaza permanent. Site-urile necesita o intretinere periodica. In acest fel, vor fi relevante, eficiente si vor atrage cei mai multi clienti firmei ce il detine. Imbunatatirile si adaugarile permanente de continut relevant afacerii in cauza au acelasi impact pozitiv.

WordPress este cea mai populara platforma folosita pentru bloguri si site-uri de prezentare pentru firme si business web site. Platformele open-source sunt flexibile prin functionalitatea extinsa si implementarea sa rapida cu mediul online. Indiferent de domeniul de activitate al firmei, in fata robotilor motoarelor de cautare un site va avea aceeasi structura.

Intretinerea unui site web consta in salvari periodice ale site-ului prin crearea de backup. O salvare permanenta a fisierelor ce compun site-ul si a bazei de date conectata acestuia, vor elimina neplaceri.
Backup-urile periodice previn riscul pierderii informatiilor in cazuri speciale, si pot fi programate a se executa in mod variabil. Stocarea acestor backupuri pot fi executate local sau pe server.

Operatiuni de intretinere permanente

Serviciul de mentenanta site web se refera la operatiuni de mentenanta realizate la anumite intervale de timp. In timpul sesiunilor de mentenanta se vor verifica functionalitatea link-urilor, actualizarea versiunii platformei, actualizarea modulelor de constructie, modulelor de contact si localizare. Se vor face verificari de structura si legaturi interne pentru paginile din structura site-ului.

mentenanta site web, intretinere site-uri wordpress
Operatiuni de intretinere permanente

Se vor lua in consideratie aspecte privind conturile de email si securizarea acestora. Se va urmarii atat securizarea site-ului vizibil in browsere, cat si panoul sau de administrare.

Actualizarile modulelor ce fac posibila existenta si vizibilitatea informatiilor prezente pe site. Actualizarile permanente au menirea de a corecta erori de programare (bug-uri) sau spre a oferi noi functii.

Mentenanta site web

O mentenanta corecta a site-urilor are rolul de a monitoriza aparitia si de a corecta eventuale anomalii descoperite pe site. Functionarea defectuoasa prin scripturi in conflict sau bug-uri, anomalii ale unor scripturi sau plugin-uri, anomalii ale temei folosite vor incetini rularea web site-ului. Implicit site-ul va fi catalogat irelevant si periculor si va fi ignorat de catre robotii motoarelor de cautare. In cazuri extreme, aceste site-uri cu anomalii si scripturi malicioase vor fi listate in blacklist-uri si nu vor mai fi vizibile.

O societate ce detine si foloseste un site, va avea persoane care se ocupa de continut. Pentru ca acestia sa faca un continut bun este bine sa fie instruiti si asupra modului de editare, astfel incat paginile sa poata fi relevante pentru mediul online. Un bun SEO va aduce un beneficiu site-ului si un impact favorabil asupra afacerii firmei.

Costuri mentenanta website


Un astfel de contract de mentenanta site web va asigura linistea in ceea ce priveste functionalitatea site-ului.

Costul mediu de mentenanta site web construit pe o platforma WordPress este de aproximativ 100 lei pe luna.

Mai exact, va exista un filtru intre persoanele din interiorul companiei si mediul online. Un filtru ce are menirea de a transforma ideile de promovare ale managerului sau textele explicative ale editorului de continut in limbajul inteles de motoarele de cautare online.

621 Vizualizari